Възмутително е поведението на руския патриарх Кирил. Той не е слязъл

...
Възмутително е поведението на руския патриарх Кирил. Той не е слязъл
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Патриарх Кирил е второразрядно ченге от КГБ

Възмутително е държанието на съветския патриарх Кирил. Той не е слязъл от небесата, не е делегат на Господ Бог… Патриарх Кирил е прочут като цигарения митрополит на Русия. 1996 година той има 14 милиарда $ от импорт на безакцизни цигари. 14 милиарда $ тоя шмекер е внесъл безакцизни цигари и 4 милиарда от вино за потребностите на църквата, отново безакцизно.

Тоя същият патриарх има частен аероплан,  има вила в Швейцария, а часовникът  му коства 30 000. И тоя същият да раздава правораздаване пред българския президент!

Я си представете патриарх Неофит да отиде в Русия, да застане против съветския президент Владимир Путин и да стартира да му тропа по масата и да му каже: „ Ало, ти от кое място падна, бе?! Ти не знаеш ли от кое място са Кирил и Методий? ”. Знаете ли какво ще стане с него. Византийци ли са Кирил и Методий, както необразовано твърдеше Путин?!… И то с доста по-голямо съображение ще го направи, в сравнение с този, който претендира, че става въпрос за историческа операция.

Духовно лице… Когато се загатват жертвите в едно стълкновение, тоя да им вади костите, да ги изхвърля от историята. Какъв е тоя?! ” Допустимо ли е източен православен свещеник да дели жертвите?

Това не е източноправославен свещеник. Това е сътрудник Михайлов от руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Доказано. второразрядно руско ченге да пристигна да ми споделя кое е истина и кое не…извинявайте, но няма по какъв начин да стане!

Това е Владко Гундяев, който, апропо през 2016 година в проповед сподели: Човешките права са новата разкол! и който журналистът Горан Благоев назова Путин в Расо.

Главата на съветската черква беше в България за честванията на 140-годишнината от освобождението на страната от османско господство и взе участие в тържествата на връх Шипка. Минути преди да се качи на самолета, с цел да си тръгне от страната, той направи особено изказване пред медиите, в което изрази оскърбление от „ лъжливите исторически тълкования “ на българските държавници. От думите му се разбра, че мотив за реакцията е словото на президента на Шипка, в което беше посочено, че роля за Освобождението с изключение на Русия са играли също Полша, Литва и Финландия, чийто воини са починали в боевете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР